A brit királyi családot kifigurázó rajzfilmsorozat érkezik majd az HBO Maxra

György herceg főszereplésével

2020. január 22. - lewiee

A Warner májusban induló streaming-szolgáltatása nem kevés saját gyártással indul majd útjára, és évről évre egyre jobban növelni tervezik az eredeti tartalmak számát. Az HBO Max néven induló platformon pár év múlva így már a tervek szerint több saját gyártás fut majd, mint az eredeti HBO-n. Most animációs sorozatot rendeltek be, méghozzá a brit királyi családról szólót.

hbo-max.jpg

A The Prince néven készülő rajzfilmsorozatot a Family Guy egyik producere, Gary Janetti készíti majd. Az egész történet úgy kezdődött, hogy Janetti annak a nemes célnek kezdte szentelni az Instagram-oldalát, hogy a brit királyi családot figurázza ki a legkisebb hercegen keresztül, a róla készült képeket alakítja át mémekké. Ez annyira bejött neki, hogy mára több, mint egy millióan követik a kizárólag erről szóló Insta-fiókot.

A címszereplő György herceg lenne, Vilmos herceg és Katalin hercegné nemrég született kisfia, de rajta kívül természetesen ott lenne mindenki, aki számít, a brit királyi család tagjait Orlando Bloom (Harry herceg), Condola Rashad (Megan Markle), Lucy Punch (Katalin hercegné), Tom Hollander (Fülöp herceg), Alan Cumming (Károly herceg), Frances De La Tour (Erzsébet királynő) és Iwan Rheon (Vilmos herceg) alakítanák a jelenlegi bejelentések szerint. György herceg hangját maga Janetti adná.
A sorozat szinopszisa szerint György életén keresztül adna egy szatírát a brit királyi családról és az Egyesült Királyság társadalmáról. A hat éves herceg nem hétköznapi otthoni életét a palotában, illetve általános iskolás óráit nem királyi családból származó barátaival is felvázolja majd a most berendelt széria."Nagyon izgatottak vagyunk, hogy életre hívhatjuk azt a világot, amelyet Gary az Instagramon teremtett meg, és átvihetjük az HBO Maxra, ahol a nézőink felfedezhetik azt, amit az Instagram-követők már ismernek: hogy György vicces, sokkoló és meglepően édes tud lenni". - mondta Sarah Aubrey, az HBO Max saját gyártásának feje a sorozatról. 

Habemus novum papam

Kritika Az új pápa első négy részéről (majdnem) spoilermentesen

Az HBO és a Sky koprodukciója, a 2016-ban bemutatott Paolo Sorrentino rendezésében készült The Young Pope egy nagy meglepetés volt az akkor még európai, főleg nyugat-európai sorozatgyártásba nem különösebben invesztáló prémiumcsatornától. Többféleképpen is újdonságnak tekinthető tartalom volt a fiatal pápa vatikáni poltikai és lélektani drámáját bemutató tíz részes minisorozat: először is már az alapkoncepciójából is sejthető, hogy a vallási tabutémákba lépten-nyomon bele fog futni a cselekmény, illetve az elbeszélésmódja és a megvalósítása is meglehetősen rendhagyó és érdekes.

cq5dam_web_1200_675.jpeg

A The Young Pope nem próbált meg egy vatikáni House of Cards lenni, nem akart kiszámíthatóvá válni, és nem is sikerült neki - a hangsúlyt ugyanis nem a cselekményre és a dramatizációra fektette és egy pillanatig sem próbált meg hatásvadász módon működni. XIII. Piusz történetének középpontjában karakterek állnak, a bennük felgyülemlő kérdések a vallás és önmaguk viszonya kapcsán, kérdésekről a világról, annak rendjéről, kételyekről és egyéb személyes lelki gyötrődésekről. Közben pedig se nem túl sok, se nem túl kevés időt nem szentel a katolikus egyház és a Vatikán működésének fricskázásának. Elegánsan mutatja be azt, hogy a Vatikánban is ugyanúgy korrupt és bűnös politikusok kezében van a hatalom, csak más ruhát viselnek. A vallás negatív és pozitív értékeit pedig szűrő nélkül teszi elénk, de a szánkba nem rág semmit.

Tovább

Véget ér a Better Call Saul és a Breaking Bad-univerzum is

Berendelték a Better Call Saul utolsó évadát

A TCA rendezvényén a Breaking Bad, illetve a Better Call Saul készítői is tartottak előadást, nem sokkal azután, hogy hivatalossá tette az AMC, hogy a spin-off sorozatnak biztosan elkészül majd a hatodik, egyben utolsó évada. Peter Gould, a sorozat showrunnerje azt mondta, hogy pontosan azt akarták és remélték, hogy 63 epizód készülhessen majd a szériából, ami össze is jött így.

lead_720_405.jpg

Gould és a sorozat készítője, Vince Gilligan több kérdést is kaptak a megjelent sajtósoktól, többek között azt, hogy ott ér-e majd véget a spin-off, ahol az anyasorozat elkezdődött, vagy előreugranak-e. Erre az volt a válaszuk, hogy "talán mindkettő", de elmondták, hogy nem tudnak pontos választ adni, mivel egyelőre még az ötödik évadra fókuszálnak.

Gould azt is beismerte, hogy kezdetben fogalmuk sem volt arról, hogy zárják le majd Saul Goodman történetét, azt mondta: "Négy évadon keresztül nagyon ködös volt az egész. Az ötödik évadban kicsit kezdett felszállni a köd és kezdett kirajzolódni a vége. [...] Amikor ez az évad véget ér, majd az Önök számára is kiderül, hogy hova is tartunk."

A beszélgetés több ponton is visszakanyarodott az anyasorozathoz, többek között azt is megkérdezték, hogy Jesse Pinkman és Walter White megjelennek-e majd az ötödik szezonban, erre azonban határozott nemmel válaszoltak, ugyan a hatodik évadra vonatkozóan nem mondtak semmit. Később arról kérdezték Gouldot, hogy a Better Call Saul sorozatzáróját valóban a Breaking Bad-univerzum lezárásának kell-e majd tekinteni, vagy a későbbiekben van remény a folytatásra.

"Imádnék ezzel a stábbal dolgozni, ameddig csak lehet... de van olyan, hogy túl sok csokiöntet kerül egy fagyikehelyre, az pedig nem szeretném ha itt is megtörténne." - hangzott a válasz. - "Egyetértek azal, hogy "soha ne mondd, hogy soha", mivel ugyanígy vélekedtem az El Camino előtt is, de ezek mellett nem szeretném, ha az utolsó bőrt is leerőszakolnánk a sorozatról."

Az NBC is beszáll a streaming-háborúba

Más utat választottak, mint a Netflix vagy az HBO

Azt már egy ideje lehet tudni, hogy az NBCUniversal is beszállna a streaming-előfizetőkért folyó küzdelembe, ahogy azt több konkurens médiaóriás is megtette és készül megtenni, mint a Disney, a Warner és az Apple. Az NBC piaci modellje ellenben más lesz, mindenki számára ingyenes platformot készítenek, amelyen reklámokat helyeznek el, illetve prémium szolgáltatásként a reklámoktól mentes felületért havidíjat lehet fizetni majd. A mostani befektetői konferencián az NBC sok elképzeléséről lerántotta a leplet.

nbc-peacock-free-content.jpg

Az olimpiai játékokat tervezik nyitóeseménynek, így az országos szintű elstartolást július 15-ére tervezik, de már áprilisban is elérhetővé válik a szolgáltatás az amerikai Xfinity-előfizetők számára. A Peacock névre elkeresztelt NBC-platform lesz a 2020-ban kibontakozó streaming-háború egyik utolsó érkezője, júliusra így a tartalmak az Egyesült Államokban már a Disney+, az Amazon Prime Video, a Netflix, a Hulu, az AppleTV+ és az HBO Max mellett a Peacock-on oszlanak majd el.

Mivel már csak 190 napunk van Tokióig, büszkén mondhatjuk, hogy kezdődjenek a játékok.

- üzent hadat Mike Tirico sportkommentátor versenytársainak.

A közel két órás, befektetők számára rendezett eseményt a megjelent sajtósok úgy értékelték, hogy az elmúlt évek legkellemesebb befektetői műsorát dobták össze, olyan nagy nevekkel, mint Tina Fey, Jimmy Fallon és Seth Meyers.

A Comcast tulajdonában lévő NBCUniversal-szolgáltatás hirdetésekkel tarkított változata a Comcast-előfizetők számára teljesen ingyenes lesz, mindenki más számára pedig csupán 5 dollárba kerül majd. A prémium változatért, amelyen nem kell hirdetéseket végigülni, már minden esetben fizetni kell: a Comcast-előfizetők számára itt is kedvezményes, 5 dolláros havidíj ellenében, mások számára pedig havi 10 dolcsiért lehet majd használni.

A prémium változat egyébként jóval több tartalmat kínál majd, többek között a régebbi Office-részeket, a Battlestar Galactica epizódjait, a Saved by the Bell és a Punky Brewster felélesztését, illetve Fey új vígjátéksorozatát, a Girls5Eva címűt is prémium-előfizetőként lehet majd nézegetni. Az eseményen kiemelt szerepet kapott a piaci modell előnyeinek ismertetése is, amely az NBC szerint egyedülálló, és így hiánypótló jellegű, a hirdetőknek ugyanis egyre kevesebb lehetőségük van sorozatokon és televíziós műsorokon keresztül eljutni az emberekhez.

Ez valóban így van, a Peacock pedig ebben erős, hogy bár nincs sem Trónok harca, sem Star Wars-sorozat a tarsolyában, ezzel a piaci modellel jóval gyorsabban elterjedhet, és ebben segíti a remek időzítés, az általában elképesztő nézettségeket szállító olimpiai játékok közvetítése, illetve számtalan klasszikus sorozat és ki tudja, az új exlúzív sorozatai is okozhatnak még meglepetéseket. Az NBC felismerte, hogy az egyre telítettebb streaming-piacon milyen piaci rések betömésével és igények kiszolgálásával maradhatna talpon egy általuk elindított új szolgáltatás, a kérdés már csak az, hogy hogyan működik ez majd a gyakorlatban.

2022-ben kezdődhet az új Trónok harca-sorozat

Az új GOT-sorozatról és az azt megelőző sikertelen projektekről

Az HBO sikersorozata, a Trónok harca előzménysorozata is téma volt a Television Critics' Association téli rendezvényén, a House of the Dragonról Casey Bloys, a prémiumcsatorna programigazgatója beszélt.

maxresdefault_1.jpg

"Az én tippem 2022 lenne." - mondta arról, hogy mikor várható a fantasy-széria premierje, de kihangsúlyozta, hogy még túl korai lenne ennél pontosabbat mondani. Hozzátette, hogy a sorozat írási munkálatai már megkezdődtek, a folyamatokban pedig George R. R. Martin és Ryan Condal is részt vesznek.

Ahogy azt eddig is tudni lehetett, az új sorozat 300 évvel az Game of Thrones előtt játszódik majd, és a Targaryen-ház történetét meséli majd el.

A House of the Dragon az egyetlen túlélője lett a négy Trónok harca alapján készült spin-off-projektnek, a másik hármat az HBO hamar félretette, és úgy néz ki, a közeljövőben nem is veszi őket újra elő. Bloys azt mondta, hogy számára a House of the Dragon a fő prioritás, másik projekt elkezdésére nem lát esélyt mostanában. Úgy fogalmazott, mindannyian erre a sorozatra összpontosítanak most. Azt is elmondta, hogy egyelőre semmit nem tud mondani arról, ki fogja alakítani a főbb szerepeket.

Egy másik erős jelölt volt a Naomi Watts főszereplésével készült pilot, amelyet Jane Goldman írt. Bloys erről a potenciális sorozatról is beszélt, és arról, miért bukhatott meg a House of the Dragon-nel szemben.

"Amikor pilotok készülnek, valamikor összejönnek a dolgok, valamikor pedig nem. Amit szerintem Jane gyönyörűen csinált, az az volt, hogy elképesztő kihívást vállalt világépítés terén. Az ő sorozata az eredeti széria előtt 8000 évvel játszódott volna, szóval sokkal többet kellett dolgozni a világon, amiben játszódik. Óriási kihívás. A House of the Dragon ellenben teljesen más, volt alapanyagunk, ott volt a könyv, tehát kaptunk egy kvázi útmutatót, egy térképet a kezünkbe. Jane fantasztikus munkát tett le az asztalra, amelyben nincs külön olyan elem, amelyre azt lehetne mondani, hogy emiatt nem működött. Egyszerűen egészében véve nem működött annyira jól. Ezért is volt az, hogy amikor feltettük a kérdést, hogy van-e élet a Trónok harca után, akkor egyszerre több projekten kezdtünk el dolgozni. Remek volt, hogy volt lehetőségünk megcsinálni a pilotot, de ahogy tudhatják, rengeteg dolognak kell együtt állnia ahhoz, hogy valami telitalálat legyen."

A színészek is meghatódtak az Agymenők sorozatzáróján

Többen is elsírták magukat

Nemrég került fel az Agymenők utolsó epizódjának table readjéről készült videó, melyen az olvasópróbán a szereplők közül többen sem bírják ki száraz szemmel Sheldon Cooper utolsó monológját. A streaming-érában is elképesztően jó nézettséget produkáló sorozat tizenkét évad után májusban búcsúzott a nézőktől.

Nehézségekbe ütközik az új Jóbarátok-különkiadás készítése

Talán összejön, talán nem

A Jóbarátok rajongói az eléggé balul elsült spin-off-sorozat, a Joey óta nem láthatták a kultsorozat karaktereit, pedig nem egy rajongói elképzelés szólt arról, hogy lehetne minimum egy Jóbarátok-film, vagy valamiféle visszatérés. Annak ellenére, hogy a készítők elzárkóztak éveken keresztül az efféle ötletektől, nemrég itt is írtunk arról, hogy a Warner új streaming-platformjára, az HBO Max-ra mégis tervben van egy új, exklúzív Jóbarátok-különkiadás. Azonban ezek csak tervek, a megvalósítás pedig számos akadályba ütközik, amit az HBO-nak meg kellene ugrania.

embryos-h_2019.jpg

Jennifer Aniston azt nyilatkozta a lehetséges újraegyesülés bejelentése előtt, hogy ő személy szerint szeretné, hogy legyen valami, de senki nem tudja pontosan, mi is lenne az. "Próbálkozunk. Dolgozunk valamin." - mondta akkor.

Egy akkora címmel dolgozni viszont, mint a Friends, óriási pénzösszegeket is hoz magával. A sorozat forgalmazási jogaiért az HBO Max 425 millió dollárt fizetett, hogy elhappolhassa a Netflix elől. A széria idén került le az Egyesült Államokban elérhető Netflixről, amely a platform második legnézettebb nem eredeti tartalma volt az Office után.

Most a Television Critics' Association rendezvényén az HBO Max kreatív fejese, Kevil Reilly azt nyilatkozta a sorozatról, hogy

"Érezhető, hogy mindenkit érdekel a dolog, és mégsem tudjuk ezt az érdeklődést úgy összehangolni, hogy legyen belőle valami. Mondjuk azt, hogy egyelőre talán összejön, talán nem.".

Bár konkrétumot nem nevezett meg az akadályok között, minden bizonnyal nehezen jutnak egyről a kettőre, az elképesztő költségek mellett amiatt is, hogy az eredeti sorozat készítői, Marta Kauffman és David Crane legutóbb szeptemberben nyomatékosították, hogy semmilyen visszatérést nem támogatnának. Akkor azt mondták, hogy a sorozat arról az életszakaszról szól, amelyben az ember barátai válnak a családjává, azonban a sorozatzáró után a karakterek számára véget ér ez az időszak, és a valódi családjuk tölti be ezt a szerepet. A rebootról azt mondták, nem hiszik, hogy akár a közelébe is érhetne annak, amilyen az anyasorozat volt, így annak sem látták értelmét.

Kauffman és Crane mindenképpen kapna valamilyen szerepet az új különkiadásban - ha elkészülne -, amely az HBO Maxra felkerülő Jóbarátok-könyvtárat akarná megtámogatni a májusban elinduló szolgáltatáson.

Rengeteg előzetes érkezett a napokban

Van itt Insecure, Sex Education és Brooklyn Nine-Nine is

Általában külön posztokban szaladunk végig az épp aktuális ízelítőkön, betekintőkön és előzeteseken, de a héten annyit kaptunk egyszerre a nyakunkba, hogy nyugodtan végigdarálhatjuk őket egymás után. Itt rögtön a Sex Education második évadának újabb előzetese látható, de a tovább mögött van még Insecure, BoJack Horseman és Brooklyn Nine-Nine is.

Tovább

Március 15-én folytatódik a Westworld

Ez már régen nem a vadnyugat

Az HBO nagyvolumenű szériája, a Westworld "West" része már a második évadban sem kapott túl nagy hangsúlyt, és a most kijövő teaserből az látszik, a készítők már kifejezetten elrugaszkodtak tőle, és a vadnyugati szilmuláción kívüli világ került középpontba. A harmadik szezon március 15-én kezd a prémiumcsatornán, ehhez bajlós, katasztrofális jövőbeli eseményeket felvázoló beharangozót kaptunk:

"Költői lenne a 13. évadnál befejezni az American Horror Story-t, nem?"

Tizenhárom évada már biztos lesz a népszerű antológiasorozatnak

A Television Critics Association rendezvényén jelentette be az FX, hogy régóta futó horrorslágerét, az American Horror Story-t meghosszabbította három évaddal, így összesen tizenhárom szezonra már biztos Ryan Murphy antológiasorozatának sorsa.

maxresdefault.jpg

"Nagyon izgalmas, hogy folytathatjuk a munkát Ryannel, szerintem valahogy igen költői, hogy az American Horror Story-nak lesz tizenharmadik évada is. Jól érzés." - mondta az FX Networks fejese, John Landgraf a berendelésekről.

A horror műfajában jelentős szám a 13-as, ezért a Deadline Landgrafot arról is kérdezte, hogy véget ér-e majd a tizenhárommal számozott évad után a sorozat.

"Lehetséges." - mondta. - "Költői lenne ha a 13. évadnál befejeznénk, nem?"

"Ez egy olyan dolog, amit csak hagysz menni a maga útján, és egyszer csak arra eszmélsz, hogy 20 évad is készült belőle. Nem tudom, de ha a 13. lenne az utolsó, az elég király lenne. (...) Szerintem ő [Murphy] is sokkal szívesebben folytatná a 13. évadig, mint mondjuk a 11.-ig vagy a 12.-ig. Igen, a számok ennyire fontosak voltak neki, szerintünk pedig ez klassz volt, mindig azt mondtuk, hogy igaza is van. Ez persze nem jelenti azt, hogy biztosan elkasználnánk tizenhárom évad után, ennek a döntésnek a meghozatala még odébb van, de mondjuk azt, hogy legalábbis király lenne."

Az American Horror Story legutóbbi, kilencedik évada novemberben ért véget, a slasher-filmekre alapozott és az 1984 alcímet kapta.