Televerzum

Fordulat a meleg Jézus-film ügyében

A brazil legfelsőbb bíróság máshogy látja a dolgokat

2020. január 10. - lewiee

A brazil legfelsőbb bíróság megvétózta Benedicto Abicair bíró ítéletét, miszerint a keresztény közösség és a brazil társadalom alapértékeit sérti meg a Netflix új brazil gyártású filmje, amelyben Jézus Krisztust melegként ábrázolják. A Netflix így mégsem kényszerül arra, hogy kivegye a The First Temptation of Christ című szatírafilmet kínálatából.

Képtalálat a következőre: „jesus gay netflix”

A legfelsőbb bíróság arra hivatkozott az ítélet visszavonásakor, hogy a szólás szabadsága a demokrációban alapvető jog, illetve szerintük a "szatíra nem ártalmas a brazil keresztények számára, nem varázserejű, hogy eltüntesse a több, mint kétezer éves keresztény hit értékeit".

A különkiadás decemberi felkerülése óta a mögötte álló produkciós cég sorra kapja a fenyegetéseket, irodájukat Molotov-koktéllal is megtámadták azóta. Többek között a KDNP-s Rétvári Bence is felszólalt ellene, azt követelve a Netflixtől, hogy töröljék kínálatukból.

A bejegyzés trackback címe:

https://televerzum.blog.hu/api/trackback/id/tr8415402076

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

DFK 2020.01.10. 14:36:38

Vajon hitben idősebb testvéreinkkel kapcsolatban (pl Mozesról) is készülhetne, bemutatható lenne ilyen film? Vagy az már nem lenne része a szólásszabadságnak?

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2020.01.10. 15:39:58

A szólásszabadság csak akkor korlátozható, ha az érdeke a háttérhatalomnak. Ez alapvető liberális elv.

Tehetetlen Dodó 2020.01.10. 16:57:28

Ezek a libernyákok mindig visszaélnek azzal, hogy ilyenkor nem jelenik meg féltucat feldühödött keresztény a rendezőnél és a filmforgalmazónál, kalasnyikovkkal felszerelkezve, mint a sárliebdo szerkesztőségében.
Pedig már rájuk férne néha egy ilyen határozott kritikai álláspont..

szánmonoxid 2020.01.10. 17:13:53

Kéne egy olyan filmet gyártani, amelyikben Jézus buzi néger nő.

Meg egy olyat, amiben Mózes is.

Végül is mindkét esetben kitalált, sohasem élt mesealakokról van szó, szóval miért ne lehetnének, nem?
Ha már a Superwoman is lehet buzi... Pedig az is pont ugyanolyan kitalált mesealak, mint a fenti kettő.

szánmonoxid 2020.01.10. 17:16:53

@Tehetetlen Dodó:
Még mindig jobb, mint a hozzád hasonló elmebeteg valláskárosultak, akik egy mesealakhoz imádkoznak, és az ő nevében beszélő szervezett, a hozzád hasonló szerencsétlen, gondolkodni képtelen hülyék kifosztására alakult szélhámosbandát alkotó bűnszervezetnek(gy.k.: papok) fizetnek.

Tehetetlen Dodó 2020.01.10. 17:34:42

@szánmonoxid: Te hülye vagy, bazmeg.
Itt nem valláskárosultságról van szó, hanem arról, hogy a magadfajta büdös libsik simán belegázolhatnak bárkinek a legszentebb érzéseibe. Kivéve persze hitben idősebb testvéreinket, ahogy fentebb egy elmés hozzászóló megjegyezte, meg persze a muszlimokat, mert mindkét esetben különféle szintű és formájú megtorlások várhatóak.

szánmonoxid 2020.01.10. 18:10:14

@Tehetetlen Dodó:
De, koma, arról van itt szó, csak annyira hülye agymosott vagy, hogy képtelen vagy felfogni, mert képtelen vagy az önálló gondolkodásra. Illetve bármiféle gondolkodásra, várod, hogy mit mond a narancskomcsi ájtatosmanó gazdád, aztán azt hajtogatod. Azt meg képtelen vagy a mákszem agyaddal átlátni, hogy nemcsak a pofádba hazudnak, de a pofádba is fosnak, miközben a pénzedet ellopják.

CCnick 2020.01.11. 13:13:21

@szánmonoxid: Hány választást akartok ti még elbukni?

szánmonoxid 2020.01.14. 03:25:11

@CCnick:
Csak kihalnak lassan a hozzád hasonló agyatlan faszkalapok.
süti beállítások módosítása