Televerzum

2022-ben kezdődhet az új Trónok harca-sorozat

Az új GOT-sorozatról és az azt megelőző sikertelen projektekről

2020. január 16. - lewiee

Az HBO sikersorozata, a Trónok harca előzménysorozata is téma volt a Television Critics' Association téli rendezvényén, a House of the Dragonról Casey Bloys, a prémiumcsatorna programigazgatója beszélt.

maxresdefault_1.jpg

"Az én tippem 2022 lenne." - mondta arról, hogy mikor várható a fantasy-széria premierje, de kihangsúlyozta, hogy még túl korai lenne ennél pontosabbat mondani. Hozzátette, hogy a sorozat írási munkálatai már megkezdődtek, a folyamatokban pedig George R. R. Martin és Ryan Condal is részt vesznek.

Ahogy azt eddig is tudni lehetett, az új sorozat 300 évvel az Game of Thrones előtt játszódik majd, és a Targaryen-ház történetét meséli majd el.

A House of the Dragon az egyetlen túlélője lett a négy Trónok harca alapján készült spin-off-projektnek, a másik hármat az HBO hamar félretette, és úgy néz ki, a közeljövőben nem is veszi őket újra elő. Bloys azt mondta, hogy számára a House of the Dragon a fő prioritás, másik projekt elkezdésére nem lát esélyt mostanában. Úgy fogalmazott, mindannyian erre a sorozatra összpontosítanak most. Azt is elmondta, hogy egyelőre semmit nem tud mondani arról, ki fogja alakítani a főbb szerepeket.

Egy másik erős jelölt volt a Naomi Watts főszereplésével készült pilot, amelyet Jane Goldman írt. Bloys erről a potenciális sorozatról is beszélt, és arról, miért bukhatott meg a House of the Dragon-nel szemben.

"Amikor pilotok készülnek, valamikor összejönnek a dolgok, valamikor pedig nem. Amit szerintem Jane gyönyörűen csinált, az az volt, hogy elképesztő kihívást vállalt világépítés terén. Az ő sorozata az eredeti széria előtt 8000 évvel játszódott volna, szóval sokkal többet kellett dolgozni a világon, amiben játszódik. Óriási kihívás. A House of the Dragon ellenben teljesen más, volt alapanyagunk, ott volt a könyv, tehát kaptunk egy kvázi útmutatót, egy térképet a kezünkbe. Jane fantasztikus munkát tett le az asztalra, amelyben nincs külön olyan elem, amelyre azt lehetne mondani, hogy emiatt nem működött. Egyszerűen egészében véve nem működött annyira jól. Ezért is volt az, hogy amikor feltettük a kérdést, hogy van-e élet a Trónok harca után, akkor egyszerre több projekten kezdtünk el dolgozni. Remek volt, hogy volt lehetőségünk megcsinálni a pilotot, de ahogy tudhatják, rengeteg dolognak kell együtt állnia ahhoz, hogy valami telitalálat legyen."

A bejegyzés trackback címe:

https://televerzum.blog.hu/api/trackback/id/tr415412528

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása