Televerzum

Nem lesz kötelező a szélesvászon Simpsonéknál

A Disney+ enged a nézők akaratának

2019. november 17. - lewiee

A Disney+ múlt heti indulásával egyidejűleg elérhetővé vált a platformon az összes Simpson család epizód. A nézők között azonban többekben is felháborodást váltott ki, hogy a rajzfilmsorozat korábbi, 4:3 képarányban készült epizódjai 16:9-es, modern szélesvásznú vágást kaptak, amihez a kép felső és alsó részeit egyszerűen kukába dobták.

Kapcsolódó kép

Ez bevett szokás amúgy, például a Humor+ is így adja itthon a kultsorozat részeit, a modern igényeknek megfelelő képarány alkalmazása viszont több hátulütővel is jár, főleg egy olyan vizuális gageket alkalmazó sorozat esetében, mint amilyen a Simpson család is. Ez a lépés konkrétan több, a képkeret arányait kihasználó viccet és a kép alján és tetején elhelyezett apró poént kiradírozott a műsorból, ezért a Disney+ közleménye szerint újra feltöltik majd ezeket az epizódokat, és opcióként bekerül majd az is, hogy 16:9 helyett az eredeti 4:3-as képarányban lehet nézni Simpsonékat.

Képtalálat a következőre: „simpsons cropped”
Egy vizuális poén a sok közül, amit a szélek levágása elvesz a nézőktől - mindhárom sör ugyanabból a csőből jön

Ez a változás a klasszikus képarányban készülő első tizenkilenc évadot, illetve az utána következő első részeit érinti, ezek a részek elvileg amúgy is a Simpson család aranykorát képviselik, ellenben az egyre újabb és újabb évadokkal. A sárga család már a harmincadik évadot tapossa, de berendelésre már berendelték harminckét évadig.

A bejegyzés trackback címe:

https://televerzum.blog.hu/api/trackback/id/tr1915310628

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása