Televerzum

Egy nap alatt tíz millióan regisztráltak a Disney+-ra

2019. november 13. - lewiee

A Disney tegnap indította el Disney+ nevű streaming szolgáltatását, rajta az összes tartalommal, ami jogilag az övüké. Ez azt jelenti, hogy a Disney-filmektől kezdve az összes 20th Century Fox-, Marvel-, Lucasfilm-, Pixar- és National Geographic kontentet meg lehet nézni a platformról, illetve exklúzív új sorozatokat, mint például az első nagy dobás, a The Mandalorian című Star Wars-sorozat.

105846945-1555010962144gettyimages-1134775236.jpeg

Ez az indítás az Egyesült Államok mellett Hollandiában és Kanadában történt meg tegnap, jövő héten Új-Zélandon, Ausztráliában és az Egyesült Királyságban is belépnek a piacra. Csak az első nap 10 millió regisztrációt számolt a Disney, amivel amúgy máris Észak-Amerika egyik legnépszerűbb streaminges platformjává vált. Fontos hozzátenni, hogy ez a szám nem az előfizetők száma, ugyanis a Disney+ szabályai szerint mindenkinek van egy hét napos próbaidőszaka ingyen, ezután eldöntheti, folytatja-e fizetősen az alkalmazás használatát. (egy hónap hét dollár)

2024-re 60 és 90 millió közé teszik a várható előfizetőszámot világszerte, addigra várhatóan már a magyar piacra is belépnek majd. A Disney azért megérezte ezt a hirtelen érdeklődést, elég sok hibával indult el a szolgáltatásuk a túlterhelés miatt. Összehasonlításképpen, az amerikai Netflix-előfizetők száma a jelenlegi adatok szerint is 60-65 millió körülire tehető, így a Disney+ valóban akár méltó ellenfele is lehet a sokáig monopolhelyzetben lévő streamingóriásnak. 

A bejegyzés trackback címe:

https://televerzum.blog.hu/api/trackback/id/tr9615305376

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása