Televerzum

Megszólalt az HBO programming-fejese a Golden Globe-győzelmek kapcsán

Az HBO volt a gála legnagyobb nyertese

2020. január 06. - lewiee

Bár a Netflix óriási mennyiségű jelölése mindenkit elképesztett, végül az HBO zsebelte be a legtöbb díjat a vasárnap esti gálán, ahol a Netflix csupán egy kategóriában tudott győzedelmeskedni, szemben a Warner tulajdonú riválisával, amely négy díjat is hazavitt - kettőt a Csernobillal, kettőt az Utódlással.

cher_105_041018_ld_000321-e1565723713499.jpg

Az Utódlás lett az év legjobb drámasorozata, ezzel négy másik nyertes sorozathoz csatlakozik a kategóriában - a Maffiózókhoz, a Sírhant művekhez és a Broadwalk Empire-höz.

"Örültem, szerintem mindet megérdemeltük." - mondta a Case Bloys, a prémiumcsatorna programigazgatója a gála után. - "Azt hiszem, Merylnek azért nyernie kellett volna, megdöbbentett, hogy nem így történt, de persze én elfogult vagok."

Meryl Streep az HBO egyik tavalyi slágersorozatának, a Hatalmas kis hazugságok második évadában játszotta Mary Louise Wright karakterét. Végül kategóriájában - a sorozatban, minisorozatban vagy televíziós filmben mellőszereplőként nyújtott legjobb alakításért járóban - végül a Hulu-féle A tett című sorozatban játszó Patricia Arquette győzedelmeskedett.

A csatorna sikersorozata, a tavaly finálézó Trónok harca utolsó évada csupán egy jelölést szerzett idén (Kit Harrington alakításáért mint Havas Jon). Ez meglepő lehet, ha azt nézzük, hogy a jelölőbizottság az előző években különösen szerette a sorozatot, bár díjat csak 2012-ben vitt haza Peter Dinklage alakításáért. A legjobb drámasorozat kategóriában idén nem tűnt fel a jelöltek között.

Ez persze félig-meddig üdítő hír is lehet az HBO-nak, hiszen, ahogy Bloys mondta, "Nagyon jól teljesítettünk, még a Trónok harca nélkül is. Ez izgatottságra ad okot, hogy mit jelent ez a jövőre nézve."

Ezzel arra is utalhatott Bloys, hogy jól vették a Trónok harca eltűnésének akadályát, és már erre az évre is különösen erős és minőségi címeket tartogatnak, mint a Watchmen, a Westworld, és rengeteg új minisorozat, valamint dokumentumfilm.

A bejegyzés trackback címe:

https://televerzum.blog.hu/api/trackback/id/tr3615396444

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása