Televerzum

A Golden Globe titkos fegyvere a magas nézettséghez

Egyre nehezebb magas nézőszámot produkálni a díjátadóknak

2020. január 04. - lewiee

Még a legnagyobb presztízsű díjkiosztó gálák közvetítéseinek nézettsége is drasztikusan csökkent az utóbbi években, az Egyesült Államok keleti parti időzónája szerint most vasárnap este 8-kor közvetítésre kerülő Golden Globe átadónak azonban van egy titkos fegyvere, amellyel a legutóbbi díjátadókhoz képest bőven növelheti a nézettségét.

golden-globes.jpg

Az odaát NBC-n közvetített díjátadó ünnepélyt egy NFL-meccs előzi meg, amelyek még az itthoni focimeccseknél is durvábban szoktak tarolni a nézettséget illetően. A keleti parti idő szerint 16:40-kor kezdődő rájátszást a Seattle Seahawks és a Philadelphia Eagles között rendezik meg, a meccs közvetlenül a Golen Globe gálát vezeti majd fel. 

A meccs és a gála amúgy nagyon szorosan férnek csak el egymás mellett, ha esetleg elhúzódik a mérkőzés, akkor akár belelóghat a 20:00-s Aranyglóbusz-kezdésbe, így nehézkes lehet a két élő közvetítés összeegyeztetése.

Az élő közvetítés abban az esetben, ha hosszabb ideig tart, még elkezdődik, hiszen az NBC-n kívül több csatorna is megvette magát, az élő adás közvetítését. Ilyenkor számukra az NBC kijátssza a kép- és hangsávot, az amerikaiaknak pedig várniuk kell addig, amíg le nem megy a mérkőzés, és csak ez után nézhetik az átadót az elejétől, késleltetve, előre felvett szalagról.

A gálának 2010 óta vannak egész estés műsorvezetői, 2010-től 2012-ig Ricky Gervais vezette, ekkor 17, 17 majd 16,9 milliós nézettséggel ment, majd Tina Fey és Amy Poehler vették át a szerepet, akik 2014-ben 20 milliós nézettséget szállítottak. Innen már csak lefelé volt, idén újra Gervais vezeti majd a gálát, aki 2016-ban volt utoljára a Golden Globe házigazdája. Azóta 2017-ben Jimmy Fallon, 2018-ban Seth Meyers, majd tavaly Sandra Oh és Andy Samberg közösen vezették a díjátadó eseményt. Legutóbb volt az első alkalom, hogy focis felvezetést kapott a gála, így 18,5 milliót tudott. Összehasonlításképp a film- és televízióipar másik két nevesebb díját, az Emmy átadóját átlagosan 10-15 millióan (de legutóbb már 7 millióan se), az Oscar-díj átadóünnepségét pedig 25-35 millióan nézték az elmúlt évtizedben.

A bejegyzés trackback címe:

https://televerzum.blog.hu/api/trackback/id/tr6215393572

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása