Televerzum

Nincs több Jóbarátok a Netflixen

Legalábbis az USA-ban

2020. január 02. - lewiee

Január elsejével lekerültek a Jóbarátok epizódjai a Netflixről, miután a streaming-cégnek lejárt a sorozat forgalmazásáról szóló szerződése, meghosszabbítani pedig már nem tudta azt, mivel hamarosan induló riválisa, az HBO Max már elhappolta az orra elől. A WarnerMedia streaming-platformja 425 millió dolláros megegyezés keretében vásárolta meg az örökzöld sitcom exklúzív forgalmazási jogait, ami azt jelenti, hogy a Netflix kínálatában már nem szerepelhet 2020-tól.

friends.png

A jó hír az, hogy ezek a rossz hírek csak az Egyesült Államokra vonatkoznak, így például nálunk is elérhető maradt a Netflixen az összes Jóbarátok-epizód. A sorozat a tengerentúlon májusban induló Warner-platformhoz kerülése azt is jelenti, hogy öt hónapon keresztül legálisan nem lesz streamelhető egyetlen szolgáltatásnál sem.

A Jóbarátok helyére azért tartogat a Netflix sitcom-klasszikust az amerikai nézők számára, nemrég a Hulu 130 milliós Seinfeld-szerződését licitálta túl egy 500 milliós ajánlattal, több évnyi forgalmazási jogért.

A streaming-háborúk kiéleződésének mindenképpen a Netflix a fő elszenvedője, az eddig monopolhelyzetben lévő óriáscég jövőre például egy másik veteránvígjátékot, az Office-t veszti majd el január elsejével, amely a Universal idén induló szolgáltatására, a Peacock-ra vándorol át majd. A film- és sorozatklasszikusokból álló Netflix-könyvtárat szép lassan hordják szét a riválisok a Disney+-ra, az HBO Maxra, illetve az imént említett Peacock-ra.

Ezek azért is számítanak nagy veszteségnek, mert az Office az első, a Jóbarátok pedig a második legnézettebb nem saját gyártásban készült sorozat volt a Netflixen.

A bejegyzés trackback címe:

https://televerzum.blog.hu/api/trackback/id/tr8915351090

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása