Televerzum

A Telenor negyedét megvette az Antenna Hungária

A telekom-cég mostantól egy cseh vállalat és a magyar állami társaság közös tulajdonát képezi

2019. november 01. - lewiee

Állami résztulandonná vált a héten a Telenor, az ország második legnagyobb telekommunikációs szolgáltatója. Az 1993-ban Pannon GSM-ként indult, akkor még skandináv gyökerű cég 2018-ban került eladásra, azóta már a cseh nemzetközi médiavállalat, a PFF volt a cég száz százalékos tulajdonosa. Ez az a PFF egyébként, aki nemrég közép-európa legnagyobb tévévállalatát is megvette az AT&T-től.

Képtalálat a következőre: „telenor”

A magyar, állami tulajdonú Antenna Hungária most bevásárolta magát a Telenorba, annak 25%-ának válik büszke tulajdonosává. Ez a cég közleménye szerint alapvető változást nem hoz majd a cég menedzsmentjébe, a megállapodás szerint az AH mint "stratégiai partner" lesz jelen a PFF-el történő együttműködésben. Ez annyit tesz, hogy egy-egy főt delegál az új holding igazgatóságába, illetve felügyelőbizottságába, valamint egy-egy supervisort a Telenor Magyarország és a Telenor Real Estate igazgatósági és felügyelőbizottsági székeibe.

A Telenornak az állami pénztárca azért is jöhet jól, mert hamarosan kerül kiírásra az NMHH 5G-pályázata, aminek eredménye irányadó erejű lehet a Telekommal és a Vodafaonnal folytatott verseny erőviszonyaira az elkövetkező éveket illetően.

A bejegyzés trackback címe:

https://televerzum.blog.hu/api/trackback/id/tr5415269092

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása