Televerzum

Tulajdonosváltás a közép-európai tévéóriásnál

Az AT&T-től egy cseh vállalat veszi át a Central European Media Enterprises-t

2019. október 28. - lewiee

A Central European Media Enterprises a közép-európai televzíós piac egyik legfontosabb szereplője, erős tévés portfólióval rendelkezik Bulgáriában (bTV, Ring), Csehországban (TV Nova), Romániában (Pro TV), Szlovákiában (Markíza, TV Doma, Dajto) és Szlovéniában (Pop TV, Kanal A) is, de régebben ukrán és horvát csatornái is voltak. A német vállalkozók által indított médiacégből 2009-ben vett 31 százalékos részesedést a ma WarnerMedia néven ismert Time Warner, majd két évvel később 34,4 százalékra növelte azt. A részesedés fokozatos növelése után 2014-re már a cég közel 75%-a a Warner kezében volt, illetve a később Warnert felvásárló AT&T tulajdonában.

Kapcsolódó képMost viszont az AT&T megállapodást kötött a PFF N.V. nevű cseh vállalattal, melynek értelmében túlad a CME-n 1,1 milliárd dollar ellenében. A PFF több európai és ázsiai ország mellett Magyarországon is folytat aktív tevékenységet, alapítója és vezetője, Petr Kellner Csehország leggazdagabb személye. Csehországban, Szlovákiában, Szerbiában, Montenegróban, Hollandiában, Bulgáriában, Horvátországban, Lengyelországban, Romániában, Szlovéniában, Oroszországban, Finnországban, Németországban, Indiában, Indonéziában, Vietnámban, a Fülöp-szigeteken, Kínában, Franciaországban, az Egyesült Királyságban és az Egyesült Államokban is van befektetése, itthon pedig nemrég vásárolta meg az észak-európai Telenor anyacégtől a magyarországi Telenort.

A CME teljes átvétele 2020 második negyedévére várható.

A bejegyzés trackback címe:

https://televerzum.blog.hu/api/trackback/id/tr7715268120

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása