Televerzum

A Pied Piper végre megnőtt

Kritika a Szilícium-völgy utolsó évadának első részéről - spoilermentesen

2019. október 28. - lewiee

Vasárnap ért utolsó évadának nyitóepizódjához a most már veteránnak számító HBO-komédia, a Silicon Valley, ez a szezon pedig valamivel rövidebb lesz a megszokottnál, már csak hét részt tartalmaz majd. Egyébként meglepően gyér marketinget kapott a befejező évad, főleg hogyha azt nézzük, hogy egy fontosabb 30 perces HBO-címről van szó, ami búcsúzik. Se rendes szereplős plakát, se semmi extra nem érkezett az évadhoz egy teaseren és egy traileren kívül.
Képtalálat a következőre: „Silicon Valley season 6 review”

Az ígéretesnek induló nerdsorozat központjában egy szilícium-völgyi start-up cég áll, ami már az első évadban elindul a cégóriások elleni küzdelemben, akik minden körben megpróbálják eltiporni, hogy még véletlenül se nőhessen fel a méretükre. Az első évad után jött még egy nagyon erős, a Pied Piper folyamatos válság-siker-válság-siker hullámvasútja azonban egy idő után önismétlővé vált, a harmadik évadban el lehetett viselni, de annyira egy helyben tipródott a sorozat állandóan, hogy az utóbbi évadokat már alig tudnám felidézni magamtól vagy megkülönböztetni a többitől, hogy mi is történt bennük.

Ugyanakkor a jól megírt karakterek és poénok miatt ezt valamennyire el lehetett viselni, meg is lehetett bocsátani, viszont hála az égnek idén úgy tűnik, hogy végre tényleges lépcsőt lépett a fikciós techcég: az új évadban már nagy cégként működnek, és úgy tűnik, hogy ezt nem fog egyik epizódról a másikra megváltozni megint, legalábbis nagyon reméljük. Ez ad egy frissítést is a sorozatnak, az új helyszín és új munkakörnyezet új lehetőségekkel is jár, és úgy tűnik, eddig jól operálnak vele.
Képtalálat a következőre: „Silicon Valley season 6 review”
A Silicon Valley nagyon jópofán reflektál már az elején a Facebook-féle adatkezelési botrányokra, Richard pedig elköteleződik egy új, szabad, nép által irányított, techóriásokkal szembemenő internet mellett. A karakterek ugyan erős részei voltak mindig is a sorozatnak, mégis Richard az egyetlen, akivel tudtak hibázni számomra párszor. Az elején egy szerethető, esetlen, jóindulatú srácnak ismeri meg az ember, és el is kezd neki szurkolni, hogy pörköljön oda rendesen a Hoolinak, a Google-nak meg minden hülyenevű óriáscégnek a völgyben. Azonban az utóbbi évadokban Richard többször is kifordult magából, és amikor ő kerül fölényben ellenfeleivel szemben, inkább tűnik egy méretes seggfejnek, mintsem szerethető figurának. Ebben a részben vissza próbálták hozni a nemes céljai mellett kitartó Richardot, akit remélem nem akarnak elengedni már a sorozatzáróig, hiszen kulcsfontosságú lenne, hogy ne parasztként emlékezzünk rá.

Dinesh és Gilfoyle mellékszála megint jól működik, a Jared-szálat pedig úgy tűnik, több epizódon átívelően akarják vinni, és fontosabb szerepet adni neki. A Gavin Belson történetszál szintén csak épülget egyelőre, ebben a részben langyosan, de poénokkal tarkítva.

Összességében jó kezdés, amire megvan minden lehetőség, hogy jól építsenek, de ez majd kiderül a későbbiekben.

A bejegyzés trackback címe:

https://televerzum.blog.hu/api/trackback/id/tr2815269128

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása