Televerzum

Egyelőre úgy tűnik, kikerülnek az AMC-csatornák a Digi kínálatából

Se Sport1, se Minimax

2019. december 03. - lewiee

A Digi a honlapján tette közzé, hogy a közeljövőben - pontosan 2020 első napjától - várhatóan megválnak az AMC-portfólió csatornáitól, ráadásul az összestől, amely név szerint a következőket jelenti: Sport1 (+HD), Sport2 (+HD), AMC, Spektrum (+HD), Minimax, TVPaprika, Film Café, CBS Reality, illetve az egyébként is hamarosan megszűnő Megamax.

amc-205.jpg

A döntéssel kapcsolatban az AMC budapesti irodája levelet juttatott el a Media1-nek:

„Amennyiben a DIGI csomagjaiból kikerülnek az AMC Networks csatornái 2020. január 1-jén, az előfizetők a Sport1 és a Sport2 olyan sportközvetítéseitől esnek el, mint a januári férfi kézilabda Európa-bajnokság a magyar válogatott mérkőzéseivel, a Spanyol Kupa, az Olasz Kupa és Szuperkupa, az NFL rájátszásának mérkőzései és a Super Bowl, a jégkorong világbajnokságok a magyar válogatott mérkőzéseivel, a darts világbajnokság, a Bundesliga, a Német Kupa, az Európa Liga, a labdarúgó Eb- és vb-selejtezők, a férfi kézilabda Bajnokok Ligája, a női kézilabda Bajnokok Ligája, amelyek közvetítési jogait éppen most hosszabbította meg a Sport TV további öt évre, illetve a férfi kézilabda EHF-kupa, a női kézilabda EHF-kupa, a darts Premier League, az NBA vagy a UFC. A 20 éves Minimax népszerű Dreamworks és Universal mesesorozatai, a TV Paprika hazai és nemzetközi szárséfjei, de a Spektrum sokszoros díjnyertes saját gyártású sorozatai (mint a Tabukról tabuk nélkül) sem jutnak el jövőre a csatornák nézőihez. Így a sorozatrajongók sem követhetik az AMC közelgő Fear the Walking Dead, Preacher, Better Call Saul, The Terror és NOS4A2 premiereit sem”.

A Digi döntése azért is nagy dolog, mert a román gyökerű szolgáltató mára a legnagyobb magyarországi műsorterjesztő, az Invitel megvétele után a UPC-t és a Telekomot is lehagyja előfizetői számban. Az AMC-nek nem kis kiesés lehet, ha elvesztik a Digi-előfizetőket, igaz, a tárgyalások jelenleg is folynak, így a helyzet akár fordulhat is. A tévés cég megemlíti közleményében azt is, hogy a közösségi médián már jól látható a felháborodás, arra kérik a csatornáikat hiányoló előfizetőket, hogy a DIGI-hez forduljanak kérdéseikkel.

Az AMC hazánk egyik legnagyobb kábelcsatornás portfóliójával rendelkezik, több környező országban is jelen van magyar, budapesti székhellyel, bár bevételei az utóbbi években visszaestek.

A bejegyzés trackback címe:

https://televerzum.blog.hu/api/trackback/id/tr6715336836

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása