Televerzum

A Twitter betiltja a politikai hirdetéseket

Álláspontjuk merőben különbözük Zuckerberg véleményével

2019. október 31. - lewiee

Jack Dorsey, a Twitter vezérigazgatója arról tweetelt szerdán, hogy a jövőben az egész oldalon tilos lesz politikai hirdetések közzététele.

 

 

twitter-nyse-2-1200x630-c-ar1_91.jpg

Dorsey ezek után 11 részes tweetsorozatban mondta el a politikai hirdetésekre vonatkozó tiltás részleteit, amely november 22-én lép majd életbe. Lesz azonban pár kivétel, így a Twitter elfogad majd olyan hirdetésanyagokat, amelyek választásokon való részvételre, illetve regisztrációra buzdítanak.

A Twitter részvényei a bejelentés után 3,5%-ot zuhantak. Egyébkent Dorsey álláspontfoglalása éppen a Facebook vezérigazgatójának, Mark Zuckerbergnek előző hónapban tett nyilatkozataival áll szemben. Zuckerberg szerint a politikai hirdetések tiltása a véleménynyilvánítás szabadságával állítható ellentétbe.

 "Ez nem a szólásszabadságról szól." - mondta Dorsey - "Ez az elérés árcímkézéséről szól. Ha politikailag elfogult vélemények terjesztése megvásárolható, az jelentős károkat okozhat napjaink demokratikus infrastruktúrájában, amire még nem vagyunk felkészülve."

A Facebook vezetője azért kényszerült erről a helyzetről nyilatkozni, mert többen vádolták azzal a közösségi hálót, hogy akkor is elfogad politikai hirdetéseket és kiteszi őket, ha azok valótlanságokat állítanak.

Dorsey azt is elmondta a Facebook álláspontjára reagálva, hogy szerinte "nem vagyunk hihetőek. Keményen dolgozunk azon, hogy nehogy félrevezető információk jussanak el a felhasználóinkhoz rendszereinken keresztül, de bárki fizethet nekünk, hogy megcélozzunk embereket és a képükbe nyomjuk a politikai hirdetéseiket... hát, ha ez a helyzet, akkor bárki jogosan elmondhat minket bárminek."

A bejegyzés trackback címe:

https://televerzum.blog.hu/api/trackback/id/tr7015275548

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása