Televerzum

Nem biztos, hogy végleg búcsúzunk a Modern családtól

Lehetséges spin-offról beszéltek a szereplők és a készítők

2020. január 09. - lewiee

Az ABC veterán komédiája, a végül 11 évadra berendelt Modern család idén búcsúzik a nézőktől, a sorozat záróepizódja áprilisban kerül majd adásba az amerikai network-csatornán. A befejezésről, illetve a lehetséges folytatásról a sorozat sztárjai és készítői beszéltek a Television Critics Association eseményén. Mint minden hosszú életű, sikeres sorozat lezárásakor, itt is felmerül a kérdés, vajon terveznek a folytatást spin-off formájában.

154580_fm4_0554-scaled.jpg

A sorozat készítője és producere, Steve Levitan nem utasította el az ötletet, a potenciális spin-offról azt mondta:

A rövid válasz az, hogy nincsenek konkrét tervek.

Az eseményen a sorozat teljes főszereplőgárdája jelen volt Ed O'Neill kivételével, aki betegség miatt mondta le a beszélgetést. Valamennyien azt kommunikálták, hogy a nagy sikerre való tekintettel szívesen visszatérnének a későbbiekben is Modern család-szereplőként, ha úgy adódna.

"A spin-off olyan jó lenne, mint a Modern család? Ugyanolyan csodálatos írókkal? Ugyanolyan fantasztikus szereplőgárdával? Dolgozhatok itt L.A.-ben és a gyermekeim közelében maradhatok? Akkor legyen." - mondta Julie Bowen, aki a sorozatban Claire Dunphy-t alakítja.

Levitan később jobban kifejtette saját gondolatait erről: "Nem tudtuk soha előre. Attól függött, hogy meddig tart az anyasorozat. Ha például már az előző évadnál befejeztük volna, akkor az új kisbabákról szólhatott volna, de az a hajó mostanra már elment."

A sorozat az egyik utolsó nagysikerű network-sitcom, amely a streaming-érában is megállta a helyét, még ha jelentősen csökkent is a nézettsége. "Hihetetlen elemek harmonikus összeállása ez az egész, amely igazi ritkaság." - tette hozzá a készítő-producer. - "Igen ritka, hogy ennyire teli találat legyen a szereplők megalkotása, akikhez a tökéletes színészeket találják meg. A megfelelő íróknak pedig sikerült életet lehelni a karakterekbe, és még jobban elmélyíteni a nézők kapcsolatát velük. Mindezek mellett az időzítés is tökéletes volt."

Később azt mondta: "Közhely, hogy nem veszed észre mid van, amíg el nem veszted. Itt pedig abszolút nem itt történt, mi az elejétől fogva tudtuk, hogy milyen szerencsések vagyunk és megbecsültük. Az első naptól kezdve tisztában voltunk vele és ragaszkodni is akartunk hozzá, hogy kihasználjuk, amíg csak tart."

A Modern család tizenegy évad alatt összesen 22 Emmy-díjat vitt haza sok más elismerés mellett, 2010-2014-ig rendre elnyerte a "Legjobb vígjátéksorozat" kategória szobrocskáját, igaz, 2014 óta mintha valami minőségbeli romlás történt volna, ez mind nézettségén, mind kritikai fogadtatásán érződhetett. Emmy-t legutóbb 2015-ben nyert, 2018-tól pedig már a "Legjobb vígjátéksorozat" kategóriába sem került be, a minőségi romlás persze egy sorozat esetében sokszor a hosszú élet velejárója.

A bejegyzés trackback címe:

https://televerzum.blog.hu/api/trackback/id/tr215399918

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

rgs 2020.01.10. 18:09:33

Nekem furcsa ez a sorozat: pár epizódot végigküzdöttem, és jobbára a szereplők is szimpatikusak voltak (kivéve Vergara-t, ő kimondottan idegesítő karaktert alakított), de hogy komédia? Inkább csak valami fáradt napi bohócság, ritkásan el is mosolyodtam néha. 11 évad? Nem biztos hogy a nézettségből tartották fent...

The Biclops 2020.01.10. 23:55:09

Elképesztően elmés, és átgondolt poénok vannak benne. Képesek 10-15 percen át felépíteni egy csattanót. Sokszor intellektuális a humora, ezért is nem értettem, hogy hogyan lehet akkora siker. Gyakran látom a hasonlóságot közte, meg az eredeti Brit Office sorozat között. Zseniális, talán a kedvenc vígjátéksorozatom jelenleg.
süti beállítások módosítása