Televerzum

Lehúzza a rolót a Marvel tévés részlege

Most született a döntés

2019. december 11. - lewiee

A Marvel a mozikat ugyan uralja, a televíziózás világában a szuperhősös tévésorozatok küzdőterén sokkal élesebb a harc a Disney tulajdonú képregényes vállalat és a Warner-féle DC között. A napokban megszületett egy, a szuperhős-sorozatok gyártását nagyban befolyásoló döntés: a Marvel tévés osztályát, a Marvel Televisiont jövőre megszüntetik, ez pedig több komoly következménnyel is jár.

marvel-tv.jpg

Az utóbbi években a Marvel-szériákat gyártó divízió sorsa többször is megkérdőjeleződött, nemrég Jeph Loeb, a részleg feje hagyta ott a Marvelt, de az is közrejátszhatott, hogy az elmúlt időszakban tömegesen kaszálták el sorozataikat. Ilyenek voltak a Netflixen futó Daredevil, Luke Cage, Iron Fist, Jessica Jones és a The Punisher is, így alig maradt máig futó címük.

Ezek mellett talán a legfontosabb ok, amiért a Disney nem látja értelmét tovább működtetni a Marvel Televisiont, az az új irányvonal, amelyet a Disney+ elindulása után követni kívánnak. Ez az irány pedig nem a Television által képviselt irány, a jövő a Disney szerint olyan sorozatokban van, mint a Loki, a WandaVision, a The Falvon and the Winter Soldier és a Hawkeye, amiknél már sokkal inkább érződik majd a mozis és tévés Marvel konvergenciája. Ez azt jelenti, hogy ezekbe a sorozatokba mozifilmes nevek térnek vissza állandó szereplőként, a Disney új exlúzív sorozatokat kínáló platformján. Az új sorozatok teljesen integrálódnak majd a Marvel filmes univerzum negyedik fázisának történetvezetésébe.

A döntés következményeként a Marvel Television stábjának egy része elveszti majd a munkáját, egy másik része viszont a Marvel Studios-nál folytathatja más pozícióban. A közlemény értelmében minden jelenleg gyártásban lévő tévés produkció folytatódik a tervezettek szerint, de új projektek nem kerülnek az asztalra. Előbbiek közé négy animációs és három élőszereplős sorozat, köztük a Hulun futó RunawaysHelstorm és az ABC-n vetített Agents of S.H.I.E.L.D. tartozik.

A bejegyzés trackback címe:

https://televerzum.blog.hu/api/trackback/id/tr1615348030

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása