Televerzum

Nem kér az HBO a Trónok harca előzménysorozatból

A Naomi Watts főszereplésével készülő szériát a csatorna visszadobta

2019. október 30. - lewiee

Az HBO-nak volt népszerű, közönségkedvenc sorozata, de valószínűleg egyik sem ért fel a Trónok harca sikerével, amely nyolc évadon keresztül futott a csatornán és a brand szolgáltatásain. Az utolsó két évad ugyan megosztotta a nézőket, sokan kifogásolták a rossz történetvezetési megoldásokat, operatőri és rendezői munkát, valamint az összecsapottnak vélt befejezést. Ezek ellenére csak az utolsó évad 32 Emmy-jelölést és ebből 12 szobrocskát zsebelt be, ami a legtöbb valaha egy évad által kapott jelölés rekordját is megdöntötte.
Képtalálatok a következőre: naomi watts game of thrones"

A sorozat vége után logikus lépésnek tűnt, hogy az HBO még pár bőrt le akar húzni a szériáról, és a Trónok harca alapjait képező "A tűz és jég dala" című könyv írójával, George R. R. Martinnal fogtak össze, hogy egy előzménysorozaton dolgozzanak. Jane Goldman és Martin közösen írták volna az új sorozat forgatókönyvét, Goldman emellett showrunner is lett volna. A spin-off középpontjában a volt Targaryen királyok története állt, az eredeti sorozat eseményei előtt ezer évvel, A tűz és jég dala világában játszódó másik Martin-könyv, a Tűz és vér alapján írták volna.

Több ilyen sorozatot is terveztek párhuzamosan, szeptemberben azonban ez a sorozatötlet került abba a helyzetbe, hogy az HBO pilotot kért belőle. A pilot Naomi Watts főszereplésével forgott le, S.J. Clarkson rendezte.

A napokban a Variety és a Deadline értesülései szerint az előzménysorozat nem készül el, miután az HBO végül visszadobta a pilotot, és nemet mondott rá. Az HBO nem kívánta kommentálni a történéseket. Watts mellett Josh Whitehouse, Naomi Ackie, Denise Gough, Jamie Campbell Bower, Sheila Atim, Ivanno Jeremiah, Georgie Henley, Alex Sharp, Toby Regbo, Miranda Richardson, Marquis Rodriquez, John Simm, Richard McCabe, John Heffernan, és Dixie Egerickx játszott a pilotban. 

Ez persze közel sem jelenti azt, hogy Trónok harca előzménysorozat nélkül maradunk, minden esetre ez a projekt úgy tűnik, itt zsákutcába ért.

 

UPDATE: Pár órával ezután az HBO egy másik GoT-előzménysorozat pilotot rendelt meg, ezt viszont rögtön egy egész évadra bekérte, House of the Dragon címmel

 

A bejegyzés trackback címe:

https://televerzum.blog.hu/api/trackback/id/tr8915271688

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása