Televerzum

Maradnak az AMC csatornái a Diginél, de akkor mi volt ez az egész?

Az AMC ezzel minden bizonnyal nem szívott, csak nyert

2020. január 02. - lewiee

A Sport1, Sport2, az AMC, a Filmcafé, a Spektrum, a TV Paprika, a Minimax és a CBS Reality, valamint a JimJam - tehát az AMC csatornái - a korábbi információk szerint kikerültek volna 2020-tól a Digi kínálatából, ennek ellenére a legutolsó pillanatban, pont szilveszterkor fordult egyet a helyzet, és a szolgáltató hivatalosan is kibékült a portfólió gondolatával.

digi_bolt.jpg

A Digi oldalán az általános szerződési feltételek között arra lehettek figyelmesek az azt nagyon részletesen böngészők, hogy január 1-től az módosulni fog, a módosított verzióban pedig a csatornakiosztásban már nem lehet majd megtalálni az AMC csatornáit. Ez azért is lehetett igazán rossz hír a többek között Sport1-et és Minimaxot is üzemeltető cégnek, mert a Digivel lefedettségüknek c. egyharmadától elestek volna. Ez egy egyébként sem rekordnézettségeket szállító kábelcsatorna-családnál már-már végzetes csapásnak számít. Ekkor persze jöttek a felháborodott Facebook-kommentek mindkét fél oldalaira, és mind az AMC, mind a román gyökerű operátorcég hárítani próbált, és a másikra mutogatott.

Persze nem eszik olyan forrón a kását, az AMC valódi kikerülésére elég csekély esélyt látott mindenki, és ahogy azt sejteni lehetett, a legutolsó pillanatban született kettejük között megállapodás.

A leglehetetlenebb forgatókönyv az lett volna, hogy az ÁSZF AMC-t kivevő módosítását tartalmazó változat kiadása után a Digi és az AMC pár nap alatt mégis megegyeznek. Két lehetőségre lehetett számítani: az egyik, hogy valóban kihajítják az összes AMC-csatornát, a másik, (sokkal, de sokkal valószínűbb) hogy szilveszterkor kezdenek visszakozni a Diginél.

A kihajítás feltehetően sem a Diginek, sem az AMC-nek nem jött volna jól, mindkettőnek érdekében áll szerződést kötni a másikkal, és ha már megegyezésre jutnak, akkor azt lehetőség szerint biztos az utolsó pillanatban teszik, hogy egészen december 31-ig izgulhasson minden receptkönyvet és gasztrooldalakat kevésbé kedvelő háziasszony, hogy a TV Paprika kéznél lesz-e jövő karácsonykor is. Jöttek sorra az AMC-t kvázi promotáló Facbeook-kommentek, a csatornaportfólió pedig széleskörű médiafigyelmet kapott, csatornáikról és műsoraikról gyakorlatilag minden nagyobb magyar nyelvű hírportál írt az utóbbi egy hónapban.

Az AMC csatornáinak nézettsége és bevétele is csökken egyébként az utóbbi időben, a Minimax nagytestvérének számító Megamaxot a napokban kellett megszüntetniük premierek abszolút hiánya miatt, így nem jött nekik rosszul a Digivel folytatott küzdelemmel járó figyelem. Végeredményben így, hogy a két fél közötti szerződés meghosszabbításra került, mindketten csak nyertek, a bejelentéssel pedig minden bizonnyal szándékosan vártak idáig.

A bejegyzés trackback címe:

https://televerzum.blog.hu/api/trackback/id/tr1415385264

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása