Televerzum

Újévkor indul a BBC Drakula-sorozata

Nem kell már sokat várni a Sherlock-féle Drakulára

2019. december 13. - lewiee

Január elsején premierel majd a Sherlock alkotói által készített Drakula feldolgozás a BBC-n, a brit televízió a Netflix-el közösen gyártotta le a sorozatot, a streaming-premierrel kapcsolatban csak az biztos, hogy januárban lesz majd. A sorozat egyik alkotója, Mark Gatiss azt is elmondta ezen a héten a premier előtti vetítésen Londonban, hogy az alapötlet egy viccelődéstől származtatható, amikor azzal jópofáskodtak, hogy a Sherlock főszereplője, Benedict Cumberbatch sziluettje Sherlock-kabátban felhajtott gallérral mennyire hasonlít a legendás vámpírra. Először csak poénként mondták azt, hogy készíteniük kellene egy Drakula-sorozatot is, azonban időről időre komolyabban is tervezőasztalra került a későbbiekben a projekt.

19003426-high_res-dracula.jpg

Gatiss elmondása szerint a legnagyobb kihívás az volt a sorozat elkészítésekor, hogy a rengeteg feldolgozás után elsőként akarták Drakulát központi karakterré tenni, többdimenziós valakivé, aki nem csak egy rejtélyes alak. Elmondta, hogy ehhez valódi személyiséget kellett adniuk a horrorisztikus figurának.

A Drakula-széria új, hosszabb előzetese a napokban jelent meg, alább megtekinthető.

A bejegyzés trackback címe:

https://televerzum.blog.hu/api/trackback/id/tr1015273892

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása