Televerzum

Mit tud a tévé, amit a mozi nem?

Az úr sötét anyagai sorozat showrunnerje mondott véleményt

2019. október 26. - lewiee
Csak egy hét és itt a BBC és az HBO koprodukciójában készült His Dark Materials, magyar keresztségben Az úr sötét anyagai. A sorozat Philip Pullman nagysikerű munkái alapján készül, amely roppant nagy népszerűségnek örvendenek ugyan világszerte, azonban legutóbb, mikor képernyőre próbálták vinni, a végeredmény már kevésbé lett népszerű. 
screenshot-2019-05-17-at-4_32_48-pm-920x584.png

A 2007-ben készült Az arany iránytű című filmet Pullman trilógiájának első kötetének alapján forgatták, Nicole Kidman és Daniel Craig játszották a főszereplőket. Keményebb kritikákat is kapott, mind a kritikusoktól, mind a trilógia rajongóitól, és mivel a mozikasszáknál sem hozta az elvárt számokat, az eredetileg tervezett mozis folytatás pedig emiatt sosem készült el.

Jane Tranter, az hamarosan bemutatásra kerülő tévésorozat showrunnere a napokban magyarázta el a sajtónak, miért bizonyos annak sikerében a mozivásznas változattal szemben.

"Ami valóban hiányzott a filmből ahhoz, hogy sikeres legyen, az nem más, mint az idő. Televízióban utazni szerintem emiatt is jó." - mondta - "Szeretek óráról órára történeteket mondani, így ezt úgy lehet megtenni, hogy annak minden aspektusát át tudjuk adni a nézőnek, több és különböző történetek elmesélésére van lehetőség. Szeretem azt, hogy így mélységet adhatunk mindennek, ez az, amit a televízió kínál. Úgy érzem, hogy az, hogy megkaptuk az elegendő helyet és időt ahhoz, hogy elmondjunk egy ilyen kaliberű sztorit, bátorságot adott nekünk."

A sorozat nálunk az eredeti premierrel párhuzamosan, november 4-től elérhető az HBO Gón.

Egyre több eredetileg mozis rendező vált a tévésorozatok műfajára, ami a streaming-korszak hajnalán drasztikus változásokon ment keresztül. A kommersz filmes franchise-ok is elárasztották a mozikat, az eredeti ötletek a tévében találnak új közönségre, és valóban, eposzi méretű filmek lettek a Netflixre, HBO-ra, Amazonra vagy Hulura felkerülő sorozatok.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://televerzum.blog.hu/api/trackback/id/tr4915264830

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása